Cheezecake
Nu tänkte jag bli lite matbloggig, för min cheezecake är alldeles alldeles fantastiskt god. Här kommer receptet:
- 3 st ägg
- 1,5 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 200g philadelphiaost
- 3 dl vispgrädde
- 10 st digestivekex
- Bär till dekoration
1. Dela upp äggvitorna och äggulorna i två skålar. Häll på sockret och vaniljsockret på äggulorna och vispa äggvitorna tills du kan vända skålen upp o ner.
2. Vispa äggulorna och sockret till en ljusgul, porös smet. Häll i philadelphiaosten och vispa på låg fart tills det är blandat.
3. Vispa grädde i en egen skål. Vispa sedan ned grädden i skålen med äggulor/philadelphiaost. Vänd därefter ned äggvitan försiktigt med en sked.
4. Krossa hälften av digestivekexen och ha i botten av formen. Häll därefter på smeten och strö över resten av kexen ovanpå.
5. In i frysen och vänta 4-5 timmar, garnera därefter med valfria bär. Mumsmums!
- 3 st ägg
- 1,5 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 200g philadelphiaost
- 3 dl vispgrädde
- 10 st digestivekex
- Bär till dekoration
1. Dela upp äggvitorna och äggulorna i två skålar. Häll på sockret och vaniljsockret på äggulorna och vispa äggvitorna tills du kan vända skålen upp o ner.
2. Vispa äggulorna och sockret till en ljusgul, porös smet. Häll i philadelphiaosten och vispa på låg fart tills det är blandat.
3. Vispa grädde i en egen skål. Vispa sedan ned grädden i skålen med äggulor/philadelphiaost. Vänd därefter ned äggvitan försiktigt med en sked.
4. Krossa hälften av digestivekexen och ha i botten av formen. Häll därefter på smeten och strö över resten av kexen ovanpå.
5. In i frysen och vänta 4-5 timmar, garnera därefter med valfria bär. Mumsmums!
Kommentarer
Trackback