Tisdag 30 december


Max, hon är min.


För att vi blir fina på bild :D <3 O sen betyder du ju så mycket också :P

Hallelujah

Det är få låtar som är finare på svenska än på engelska, men den här är nog det.
 
Det finns en sång som säger allt
som värmer när det blåser kallt
som lockar dej att gråta eller jubla
den har nånting som griper tag
och leder dig från natt till dag
och plötsligt vill du sjunga hallelujah

Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah

Den visar att vi hör ihop
som ett försiktigt glädjerop
förenar det oss i det bitterljuva
det liv vi måste klara av
och allt vi tog och allt vi gav
så vi kan våga ropa hallelujah

Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah

Det är en sång om enkelhet
det lilla som vi alla vet
den talar till det vackra och det fula
den badar oss i månens sken
så skälvande men ändå ren
ett sprucket men ett vackert hallelujah

Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah

Och alla drömmar vi har drömt
det vackra som vi nästan glömt
finns kvar och vi kan inte längre ljuga
du ropar och man hör din röst
du har ett ord som ger dig tröst
ett naket och ett enkelt hallelujah

Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah

Söndag 28 december

Ibland händer så konstiga saker att man blir alldels yr. Varför sammanfaller händelser och möten så skrattretande ironiskt? Kanske konstig mening, men ungefär så tycker jag att saker är idag. Varför skapar vissa människor kaos bara genom att finnas?

Jag är sleten. Efter en fem timmar lång bilresa i en liten Fiat Punto (fem personer i bilen, galet mycket packning och eftersom man tydligen är minst så är mittenplatsen i baksätet en självklarhet.) duschade jag och gjorde iordning mig på rekordtid igår. Det bar av till min kusin Agnes 19årsfest tillsammans med Elin som trots sin trötthet var överraskande taggad. På festen var vi bland de första som kom dit så det var bara att ta tillfället i akt och dricka bål medans det fortfarande fanns ;) När allt kom igång blev det riktigt livat och väldigt roligt :D Blandingen av människor var total, och jag har upptäckt att en viss typ av människor som jag tidigare ogillat starkt faktiskt går att prata med..


Carro & jag i Romme förra året :D Väldigt trevligt, lär bli upprepning på det iår... <3

24 december

Så är det julafton. De senaste två dagarna har bestått av långpromenader med min kusins hund i det otroligt vackra vintervädret, tittande på jultv (uppesittarkväll med bingolotto :D tjoho, men inte vann man något) och sovande. Herregud vad skönt. Just exakt nu är jag så mätt att jag rullar fram. Och än har vi inte öppnat julklappar, så det roligaste är fortfarande kvar till sist. Vi är 17 stycken som firar jul tillsammans i år, så många tror jag aldrig att vi har varit tidigare. Alla mammas syskon, kusinerna och kusinernas kusiner. Oh my. Julklappsöppningen lär ta ett tag i år med. Nu är det bara att hämta krafter. God jul på er allihopa :D <3 

Lördag/Söndag 20/21 december

Är hemma och inte alls trött längre. Har varit med Rebecca, Miriam & Max på Rebeccas kusins artonårsfest. Det var en väldig blandning av folk i alla åldrar, Rebeccas lillebror went mad på dansgolvet och njöt av att vara i centrum och breakade loss. Hade det väldig trevligt :D Efteråt var det snack om att dra till Hallonbergen, men det kändes alldeles för långt. Om tio timmar ska vi äta jullunch med min gammelmoster och sen bege oss till värmland. Nu behövs det sovas. God natt <3

Jul

Jag längtar efter lugn. Att bara helt stilla inte göra någonting och inte heller bli ifrågasatt. Äta lussebullar och göra snöänglar. Sova så länge man vill och sen gå upp. I ett tyst hus där alla sover längre än en själv får man alltid en stund för sig själv på morgonen. Kanske läsa en stund, eller bara titta på tv. Åka kälke på isiga vägar. Bara mysa av all julstämning som kommer sig av att vara med alla sina kusiner, mostrar o morbröder. Lämna mobilen i sovrummet på morgonen för att inte titta på den förrän man går och lägger sig igen på kvällen. Lyssna på julsånger och slå in presenter och hitta på rim. Titta på jultv med mormor. Jag är så trött på alla människor som säger att de är trötta på julen, de har bara fel inställning. Eller så har de helt enkelt inte samma erfarenheter av jul som jag har, för just nu längtar jag bara till på söndag då vi åker till Sunnemo. Det ska bli så himla skönt att bara vara.

Fredag 19 december


Pepparkakshus

Hemma från Alex:D Skulle ha varit o tränat Ki Box med Carro, men jag har sån träningsvärk i benen att jag inte ens kan gå i trappor, så det blev inget idag. På Hampus begäran tog jag kort på mitt otroligt vackra pepparkakshus som jag gjort ikväll, nu mår jag alldels illa av all kristyr och nonstop som blev över...


Idag hade Siba ett specialerbjudande, en digitalkamera för 695 som tidigare kostat 1390 :D Jag och mamma kom fram till att jag kunde få större delen från mormor i julklapp, och lägga till ett par hundra själv :D Nu är den beställd!

Onsdag 17 december

Känner att det blir en väldans massa bilder idag, men under geografilektionen satt Rebecka och ritade av mig. På något sätt är det väldigt likt, även om det är svårt att veta riktigt exakt hur man ser ut från sidan.. Vad tycker du?


Photobooth

Jag, Erik & Alex har lekt i photobooth hela eftermiddan. Erik är narcissist. Och han tycker min blogg är skit. Eller vänta lite, alla bloggar är skit. Men min kanske är lite bättre än alla andras, who knows? 


Tisdag 16 december

Två ynka dagar kvar, det gör mig så himla lycklig. Efter sista lektionen idag, innan jag skulle iväg och vara barnvakt satt jag och Carro i en av datasalarna och bara gjorde ingenting ett tag. När Carro tröttnat och ville gå började hon tjata om hur dålig mamma jag är för nu väntar ju mina barn på dagis och här sitter du i datasalen på din skola och de vill verkligen bli hämtade nu inser du inte det? Detta ledde till att ganska många människor nu tror att jag är ung mamma med inte bara en unge utan flera. Lite komiskt.

Man har ju hört att om man vill höra sanningen ska man lyssna på barn och fyllon. Just därför gjorde det mig extra glad när en av tjejerna jag är barnvakt åt utbrast idag: "Moa, vet du, jag ääääääääääälskar dig." Varpå hennes ett och ett halvtåriga syster härmade och sa: "Äääälskar Moa också". Det var så gulligt att jag nästan dog. Men det kunde jag ju inte, då hade barnen inte fått någon mat.


Måndag 15 december

Efter 40 minuter skivstång följt av 20 minuter intervallkondition är min kropp helt slut. Jag orkar knappt lyfta fingrarna. Märks att man varit sjuk :( Men det blir nog bättre när man kommit igång igen.

Elin är tillbaka i skolan igen :D Väldigt trevligt :) Efter skolan drog hon, jag och Alex och fikade på Tully´s och snackade. Sedan så drog vi hem till mig och färgade hennes hår, det blev mycket fint :D Imorgon åker Rebecca & Max till Danmark, otroligt gulligt men jag ogillar att både hon och Miriam är utomlands samtidigt. Känner mig helt ensam i Sverige.. :)


Jag känner att jag dras till lyckliga o gulliga låtar just nu :D <3

Tredje advent

Fredagen var väldigt trevlig, fick en chans att umgås med Miriam innan hon åkte till Italien. Nu är hon där! :) Förhoppningsvis får hon tag på en dator snart så hon kan höra av sig :D Igår jobbade jag, köket hade en ny taktik som gick ut på att inte svara när man frågade hur lång tid något skulle ta, men de är så underbara så de gjorde inget :D (Förlåt Max ;)
     Gårdagskvällen spenderades med Alex & Rebecka hemma hos Alex. Vi hyrde film och köpte godis och bara hade det jättemysigt :D Imorse gick jag upp vid åtta för att åka till jobbet igen. Känner att det varit väldigt mycket av just det den här helgen. En kvart innan jag slutade ställde jag upp en bricka med massa småkaffe för att bjuda gästerna, av någon anledning tänkte jag inte på tyngdlagen utan flyttade på pepparkaksburken som stod innerst på brickan och allt kaffe föll i slowmotion över min mage och mina ben. Aouch. Nu är jag inte bara trött utan även brännskadad. Måste titta på tv och göra ingenting ett tag. <3

Fredag 12 december

Dagen har varit väldigt produktiv, jag och Erik hann i princip klart med vår otroliga analys av "Varför blev Janice sjuk?" från filmen Family Life. Där snackar vi rubbad film. Jag var bara tvungen att ta en bild på vår fina gran i skolan, detta med granar kommer nog bli ett stående inlägg ända fram till jul :D Erik posar snällt framför granen.. :)


Efter skolan var det snabb fika med Rebecca & Pauline inne i stan innan jag gick på julbord på Gondolen med pappa, farfar, farmor och massa fler :) Helt galet fin utsikt, har aldrig ätit där förut, och galet god mat :D Vissa gillar inte julbord, men jag tycker att det är väldigt trevligt. Hur ofta får man liksom välja det man tycker är godast av typ 20 olika rätter? Underbart.

Efter julbordet har jag ägnat nån timme åt att göra mig iordning och strax är det utgång som gäller. Jag, Rebecca & Miriam ska till nån i Rotebro, tar en halvtimme dit så vi får hoppas att det är värt tiden. Nu har jag också pratat med min älskade låtsasmamma och fått klartecken på nyårsmiddagen:D Nu gäller det bara att planera och få den riktigt lyckad! <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3


Torsdag 11 december

Otroligt lång dag. På sista lektionen, dubbeltimme i spanska, somnade jag under tiden vi tittade på en spansk film jag aldrig riktigt förstod handlingen av. Efter skolan drog jag hem till Rebecca och umgicks med henne och Miriam ett tag innan jag gick hem, åt middag och dog i sängen. Otrolig skönt att dö. Jag har inte så mycket mer att tillägga. Nu ska jag sova. Länge. Första lektionen vid elva imorgon har vi egentligen inte men vi måste ändå skriva klart ett psykoanalysarbete tills på måndag så jag o Erik tänkte att vi lika gärna kan göra det på lektionen imorn. Så tills tio får jag sova iallafall.. Härligt <3<3

Talangjakt

Vid fem var jag på talangjakt med Rebecca på Östra Real. Man kan inte låta bli att känna kärlek för sin egen skola när man är på en annan. Talangjakten var en fin tillställning, även om vi inte kunde låta bli att störa oss väldigt mycket på en av hostarna, hon var lite för mycket hela tiden. En kille i Rebeccas klass var med och dansade, han var riktigt duktig :D Vann gjorde dock en tjej som höll på med poi-bollar, färgglada saker som hon snurrade runt i snören i mörkret. Jättecoolt :) Jag och Rebecca började planera lite för en nyårsmiddag också.. vi får se om det blir av :D


Världens sötaste låt :D

Onsdag 10 december

Jag blev dödad igår. Precis då jag äntligen fått kortet från esteten, kollat in nya mitt offer och lagt handen på hennes axel kom han bakifrån. Bara sådär. Som om han hade rätt att döda mig. Jag kan inte påstå annat än att jag är upprörd och att jag nu anser att det här spelet är det dummaste, mest onödiga som någonsin dragits igång på skolan. Men det var kul medan det varade, det måste erkännas.

Allt julfixande som folk håller på med omkring mig gör mig alldeles varm inombords. Titta så fin gran de ställt upp i söderhallarna :D

Fortunecookies

Jag måste svara på Carros inlägg om dagens/årets man. Du har så fel. Här har vi da man.


And there´s nothing you can say about it.

Måndag 8 december

16 dagar kvar. Jag har funderat på julkalendrar idag. Förstår mig inte riktigt på årets, den utspelas i någon slags futuristiskt verklighet där det mesta är vitt. Hmm. Det enda som borde få vara vitt i julkalendrar är snö. Jag kan inte låta bli att bli alldeles alldeles lycklig inombords när jag tänker på Ture Sventon, där har vi en julkalender som duger.


Andra advent

Har ni tänkt på att McDonaldsminuter är inte som vanliga minuter? En minut kan vara allt från trettio sekunder till en kvart, det beror helt på. Standardsvaret på frågan "Hur lång tid tar det?" är 3 minuter. 3 minuter låter inte som alltför tidsoptimistiskt och inte heller som en väldigt lång tid att vänta. Men som sagt, om det tar trettio sekunder eller en kvart avgör slumpen, så det är lika bra att förbereda sig på det längsta.

Idag var jag på mammas julshow med mostrarna, det var väldigt mysigt och lagom långt :) En och en halv timme är ungefär så länge jag orkar sitta still. Känns lite som om jag vore fem år och ständigt uppspeedad men så är det nog faktiskt. Efter showen åkte jag till slussen där jag träffade Alex. Genom en extrem övertalningsförmåga drog jag med henne till Nackabussarna och åkte till Sickla. Jag har nu köpt mina tre första julklappar :D De första två köpte jag på Åhléns innan vi gick och fikade på donken (allt annat stängde kl fem). Efter det åkte jag själv vidare till Forum som stänger sex :) Kom dit tio i och skyndade mig in på gigantiska MediaMarkt där jag köpte min tredje present, en Sodastreamer till mamma, förhoppningsvis läser hon inte min blogg. Att jag lyckats gömma den stora förpackningen på mitt lilla rum där hon dessutom ofta snokar runt på är ett mirakel, but I did it!

Då klockan var fem i sex och jag var på väg ut ur Forum upptäckte jag att panduro hade öppnat. Nörd som jag är var jag tvungen att springa in och köpa lås, klämpärlor och mockaband till alla mina pärlor så jag kan göra lite julklappar :D Har inte haft några lås alls kvar så jag har inte gjort några smycken på ett par månader! Nu ska jag nörda mig... <3

Lördag 6 december

God morgon alla morgonpigga. Vaknade för 55 minuter och är inte ens överdrivet trött. Om en kvart måste jag gå hemifrån och dra till jobbet, om ni har vägarna förbi sicka så kom :D De flesta lär väl sova tre fyra timmar till.. Nu måste jag göra mig iordning :)

Kväll

Om en liten stund kommer Carro och Therese hit. Det blir riktigt mysigt! Eftersom jag börjar jobba kl åtta imorgon(!) så blir det bara att ta det lugnt med tjejerna ikväll :) Imorn kväll däremot hoppas jag på något roligt, även om både Rebecca och Miriam jobbar hela söndagen och därför kanske inte orkar vara ute så länge :( Men det löser sig! Allt är alltid bra i slutändan... Tur va?

Fredag 5 december

Fortfarande sjuk men mår något bättre.. Jag dödade mig estet idag :D Han var väldigt trevlig, men hade inte med sig sitt kort så det ska jag få på måndag, hmpf. Fortfarande vid liv.

Efter mina två lektioner gick jag och Julia och fikade på Wayne´s, väldigt mysigt sätt att börja helgen på. Hon lovade (nästan) att ta med sig sin pojkvän som jag fortfarande inte träffat o hälsa på mig när jag jobbar imorgon. Vi får väl se. När jag och Julia skilts åt åkte jag till Kungsträdgården och träffade mina mostrar som jag inte sett på ett tag. Blev bjuden på mycket god bruschetta och cappucino :D Man kan aldrig fika för mycket. Det pratades om jul som ska firas i värmland med tjocka släkten :D Underbart mysigt, älskar att fira jul där. Nu har tydligen någon bestämt att alla ska köpa ett paket var som man sedan lottar ut, väldigt spännande med tanke på åldersskillnaden och hur olika intressen alla har..

Min morbror hade tydligen sagt: "Nemen, det här går ju inte.. Tänk om Moa får whiskeyn som jag ska ge bort..". Då hade min kusin David smart sagt: "Du, jag tror Moa blir väldigt glad för whiskeyflaskan..". No comment.


Årets julklapp?

Snart så

Är inne i slutskedet av ett tre veckor långt grupparbete om imperialismen- Angola. Väldigt intressant men nu börjar man tröttna, borde väl egentligen jobba men jag känner att en paus är välbehövlig :D


Hmm, hälsan stämmer om inte annat.


9 crimes

Well, bara för att jag är sjuk och uttråkad så kan jag lika gärna lägga upp denna fina låten :D


Damien Rice - 9 crimes

Proviant

Så, efter att tillslut kommit iväg från lägenheten då jag (FINALLY) fått koden till mitt nya bankomatkort (plånboken försvann för ett par veckor sen, lång historia) så åkte jag till slussen och hade världens flyt med bussen till Nacka. Väl hemma har jag ägnat tiden åt att leta efter mat, som är en bristvara hos min far. Förvånansvärt nog fanns det inte så överdrivet mycket jag ville äta hos mamma heller, efter att ha övervägt makrill igen och en pizza med X-tra ALLT så blev det tiramisú i färdig förpackning. Kanske inte låter så gott, men det var nog det godaste jag ätit idag.

Har kommit på att det skulle ha varit väldans bra med min kamera nu (som blev stulen för en månad sen:( ) men jag får helt enkelt nöja mig med min otroligt dåliga mobilkamera.


Tiramisúuuuuu :D

Torsdag 4 december

Igår innan min första lektion gick jag till datasalen i skolan för att skriva ut några papper, när jag sitter vid datorn kommer det in ett par tjejer och sätter sig vid datorn brevid. Ena tjejen börjar med att säga "Aa, men nu har jag dödat den där killen, vem skulle jag döda nu? Moa nånting?" Jag blir lite nervös men tänker att det finns flera Moa i skolan. När hon sen fortsätter med att säga "Sjö nånting vart det va? Sp2c, kolla boken!" Den fina boken hon pratar om kallas också stalkerboken, allas personliga foton och adresser med mera finns. Nu är jag ganska snabb på att logga ut mig och påväg att resa mig när hon hittat mig i boken. "Nää, henne tror jag inte att jag har sett" säger hon och jag tackar min lyckliga stjärna för mitt infall att färga håret brunrött strax innan skolfotot.

Snabbt går jag mot skrivaren, tar mina papper och försöker att på ett så normalt sätt som möjligt ta mig till skåpet. Eftersom flickan ifråga satt och kollade mitt schema på internet precis innan jag lämnade datasalen fick jag ett infall då jag lämnade gympan att ta brandtrappan istället för att gå via omklädningsrummet. Vilken tur att jag var sjuk så att jag inte var tvungen att byta om, för det första jag får veta när jag möter klassen i matsalen var att hon hade väntat på mig där. Oh my.

Resten av dagen överlevde jag också tack vare Brindas fina sjal som fick fungera som maskering.

Efter skolan var jag direkt tvungen att skynda mig hem för att byta om till "formell klädsel" som krävdes för värdinnekursen jag skulle gå. Det fick bli mina fina arbetskläder minus slipsen och västen. Sprang till medis och mötte Louise i slussen. Väl på kursen fick vi lyssna på flera föredrag och göra massor av uppgifter, väldigt kul :D Som avslutning fick vi träna på ansiktsmålning, något som jag och Louise har blivit helt otroligt grymma på :P Det bästa var allas "Ååååh, så fin du blev!" uttrop som självklart krävs för att göra barnen riktigt nöjda. Hem åkte jag som spiderman, och även om alla stirrade måste jag säga att jag är förvånad över att ingen reagerade mer.

Idag är jag hemma :( Det är helt fruktansvärt långtråkigt men med min jobbiga förkylning som verkligen vägrar ge sig så kände jag imorse att jag verkligen verkligen inte orkade med en lång skoldag. Nästa mål är att orka ta sig till nacka. Adiós.

Humor

Tillbaka från träningen :D Galet skönt att träna, har varit sjuk i en vecka så det har inte blivit nåt :( Nu känner jag mig inte alls lika rastlös som jag gjort de senaste dagarna.. underbart:)

Det här är ju helt otroligt komiskt, men man blir samtidigt illa till mods.. :S Snacka om idolhysteri.


"Han betyder mer för mig än min familj"

Upprörd

De har blockvecka. Jävla esteter. Han finns alltså ingenstans i skolan att finna. Jag har verkligen ansträngt mig idag ju! Dessutom börjar min kinesnaturaretta bli väldigt enträgen. Han har väntat utanför varje lektion idag, kan han inte bara ge upp och inse att hela min klass skyddar mig? :O Fast nu vet han hur jag ser ut. Helvete. Jag som tyckte att det var så grymt bra att jag har en annan hårfärg i skolkatalogen. Aja, still alive.

Kanske skriver mer senare men nu måste jag springa för kl sex ska jag träna :D Tjohoo :)

Tisdag 2 december

Eftersom min enda lektion innan engelskan kl ett var spanska vid åtta så skippade jag spanskan och tog en låång sovmorgon :D Lunch fick bli vad som fanns hemma, makrillsmackor - Carros o min absoluta favoritmat, fast med pasta då. Det finns inte mycket bättre än makrill. 

Om tjugo minuter ska jag ta o springa till bussen och gå på min enda lektion för dagen. Hade också tänkt hinna döda min andra person, en kille i estettrean, om jag hinner men han verkar springa runt en väldig massa för jag letade efter honom halva gårdagen. :/

Det bästa med massa extratid är att man hinner göra grejer man vanligtvis aldrig hinner med. Satt o kollade igenom alla bilderna på datan o hittade denna väldigt fina på mig och min bror, jag hade för mig att vi bara bråkade när vi var små.. :S


Killergame

Paranoia är bara förnamnet. Efter att jag dödat min första person såg jag mördare överallt. Den långa lunchen slutade med att jag satt och tryckte i trappan mellan tredje och fjärde våningen tills två minuter innan lektionen började, då sprang jag in genom klassrumsdörren där nästa frizon fanns. Killergame har startat.

Ärligt talat är det ju det roligaste som har hänt på hela terminen, way to go elevkåren :D Fast när man börjar fundera över att skolka och knappt vågar gå till skåpet av rädsla att någon ska stå o lura kanske man skulle ta o slappna av lite, men det är väldigt svårt när man hör människor skrika "killer!" vart man än vänder sig. Carro blev dödad innan sista lektionen av en liten naturetta, han hade med sin en hel liten mobb av naturettor som stod och skrattade åt henne, hon var minst sagt upprörd.

Efter skolan begav jag mig till tandläkarn. Jag måste påstå att min tandläkare ändå är den läskigaste tandläkare som finns! Det han alltid börjar med är att säga: "Jaså du Moa, då var det dags igen då" le sliskigt och dra på sig sina vita handskar. Save me. Hans läskighet försvann dock avsevärt när hans mage började kurra när han satt och tittade på mina tänder. Jag hade otroligt svårt att hålla mig för skratt men klarade mig då jag hade munnen uppspärrad med en metallpinne petandes i den. Som vanligt var det inga problem med mina otroligt fina tänder så jag kom snabbt därifrån.

Träffade två minuter senare upp Miriam och John på Wayne´s och umgicks med dem ett tag innan Alex kom :D Vi satte oss på övervåningen och mös i ett par fåtöljer och pluggade engelska, nu kommer Mister Bister bli nöjd imorgon.  Det gick faktiskt galet bra att plugga där, måste nog bli mitt nya favoritställe.


Glömde stänga av Ipoden imorse, påväg hem på bussen hade batteriet ännu inte tagit slut.. Den var mitt i den här låten.. Mycket fin :)

RSS 2.0