Fredag 27 februari

Bloggen har sportlov..


Onsdag 25 februari

Jag, Miriam & Rebecca begav oss in till civilisationen igen vid tolvtiden idag. Efter det har jag hunnit titta lite i affärer med Rebecca, gått hem till pappa och ätit lunch, varit barnvakt och sedan kommit hem till mamma igen och käkat middag :) Känns som en riktigt bra dag. Nu skulle jag egentligen ha tränat med Therese, men eftersom hon inte kunde så pallar inte jag heller. Kör imorgon istället. Nu ska jag lägga mig i badet och bara njuta nån timme och sen göra mig fin inför kvällen. Vi ska iväg på fest hos en jobbkompis så det blir nog kul :D <3

Den bästa sommarn

Nu har vi hunnit titta på massa youtubeklipp, ätit middag, bastat och planerat sommarn o myyyst. Nu ska vi kolla på den bästa sommarn och sen sooova. Underbart. Imorgon blir det stan igen men just nu är det bara lugnt.


Förlovning


Hahaha..  Han är ju för söt, kungen. Tänk vad mycket de övat på sina repliker.. Och Victoria och Daniel på att se så där fruktansvärt söta ut i bakgrunden. Hohoo.. Herr Daniel Westling..

Tisdag 24 februari

Fettisdagen idag. Man blir ju faktiskt lite sugen.. Hmm.. Synd bara att jag befinner mig långt ifrån affärer :( Om ett par timmar kommer Rebecca & Miriam hit :D Det blir kul :D <3

Fikaförbud

Juste. Jag har bestämt mig. Från och med den första mars till och med den sista får jag inte köpa något på ett café. Detta på grund av att jag insett hur mycket pengar som faktiskt går åt till just fika. Usch. Så onödigt. Eller, det är väldigt trevligt att fika, men för det mesta är det faktiskt sällskapet som är trevligast och det man kan ju fortfarande ha även om man dricker vatten? Eller te medhavd i termos? Kanske inte.

Men jag ska försöka. I genomsnitt kanske jag fikar tre gånger i veckan. Om vi säger att det varje gång går åt 35 kronor lägger jag 105 kr i veckan på att fika. Men jag skulle nog gissa på att det snarare är 150. Gånger fyra. Jag lägger alltså möjligen 600 kr på FIKA. Och det är så lätt hänt när man får typ 200 kr i veckan i handen varje gång jag är barnvakt. De pengarna försvinner löjligt fort. Så ja, nu slår jag vad med mig själv. En månad ska jag väl ändå klara..?


Gossip Girl

OOhoo det är lov. Så himla mys. Dagen började med en brunch med Miriam på Sandy´s. Lite trist att killen i kassan känner igen mig alltför väl men de har goda mackor :D Vi kollade lite på Monki och föll, som vanligt, för samma kjol. Alltid dessa kjolar. Det förvånade mig inte mycket att höra att även Rebecca spanat in detta på monki. We need some space. Eller så behöver vi skaffa olika smak. Huh?

Efter det åkte jag till landet där jag ägnat de senaste timmarna åt att ligga i min stora säng och tittat på Gossip Girl. Nu är jag på avsnitt sex och måste ta en liten paus för att ägna tid åt min pappa och låtsasmamma :)

Måndag 23 februari

Den som känner mig väldigt väl vet att jag här på landet har en väldig massa katter..


Men nu är de en färre :(


Söndag 22 februari

Man kanske skulle byta dag på julafton. Vad säger ni om att skjuta fram det ett par månader, till 24 februari? Inser ni det genialiska? Med tanke på att det nu för tiden aldrig snöar på julafton, men alltid ett par månader senare så skulle man åtminstonde här i Sverige få ordentlig julkänsla. Och nyårsafton sen. Tänk vad mycket pengar man kommer ha att lägga på det firandet istället för på julen? Perfekt. Så slipper man vara fattig i januari också, månaden som ändå måste klassas som den tråkigaste på hela året. Att man dessutom är fattig gör ju inte saken bättre. Och om man nu har julafton den 24 februari, då kommer man få massa härliga vårkläder eller pengar som man kan lägga på vårkläder och resor och det, det är en bra idé!


Jag förbereder min garderob för våren :D

Kalmar

Nu beger jag mig. Kanske blir nåt kort inlägg under helgen :D HÄÄRLIGT MED LOV.. För första gången den här våren värmde faktiskt solen när jag gick hem efter skolan. Så himla härligt, underbart, mysigt. Nu så börjar det nya året på riktigt.. <3


Fredag 20 februari



Hade en supermysig fika med Felicia igår :D Jättekul att prata ikapp lite.. O hon läser ju tydligen min blogg också så hon visste om typ allt jag berättade om.. lite nackdelen med blogg kanske .. :) Nu måste jag skynda mig iordning till skolan och mina två lektioner. Det ska man nog ta sig igenom, huh? Sen blir det kalmar :D

Torsdag 19 februari

Spanskaprovet idag gick faktiskt jättebra:D Det känns härligt. Jag vill verkligen ha bra betyg i det.... Fick sluta mycket tidigare än vanligt så jag hann hem och lämna grejer, gå o handla till middan och nu ligga och bara ta det lugnt en stund innan jag ska iväg och träna klockan fem. Sen ska jag bara skynda mig hem, duscha o äta middag och sen iväg och träffa Felicia. Det blir mysigt :D

Idrottsuppsats

Okej, jag vet att det är helt fel att skolka p.g.a. att man prioriterat tiden fel och helt plötsligt inser att shit, jag har hur mycket som helst att göra och ingen tid innan det ska bli färdigt. Men jag tycker inte att jag har prioriterat fel. Det har helt enkelt varit lite för mycket att göra de senaste veckorna för att jag ska ha haft tid till att sätta mig ner några timmar och skriv en idrottsuppsats som hallå, ska vara inne vecka åtta.. det är ju hur lång tid kvar som helst. Jo, det var det ju faktiskt också. Vecka två.

Men nu idag var det inte så lång tid kvar längre med tanke på att jag direkt efter skolan idag ska hämta ungarna från dagis, ikväll måste jag plugga spanska som en maniac och imorgon slutar jag sent och på kvällen ska jag träffa Felicia som jag inte träffat sen i höstas! Sen på fredag, då blir de Kalmar och inte kommer jag ha någon tid att sitta och skriva uppsats där. Nej, så på söndag kväll när jag sitter i bilen på väg hem igen hade jag insett att shit, nu sumpade jag min chans att få bättre betyg än G i Idrott och Hälsa A och det hade ju inte känts så där toppenbra.

Så, då gör man ju så att eftersom man ändå bara ska ha två lektioner, varav ena faktiskt är Idrott och Hälsa, så stannar man hemma och är effektiv. Och det är precis vad jag har varit! Nu är jag klar med den där förbannade uppsatsen som har legat och irriterat mig sen jullovets slut. Det känns så bra. För den blev så jäkla bra dessutom! Nu har jag en timme på mig att plugga lite spanish innan jag ska möta Alex och äta lunch innan jag hämtar barnen. Fabulous. Jag gillar idag <3


Onsdag 18 februari

Jag hade helt störda drömmar inatt. I den första dog min bror. Jag tror aldrig att jag någonsin tidigare har haft en sån ångestfull dröm. Det var hemskt! När jag vaknade insåg jag inte att det var en dröm utan började nästan gråta innan jag insåg att det var just det. En dröm. Puh.

Sen somnade jag snabbt om och guess what? I den här drömmen dör min mamma! Även det var extremt ångestfyllt men som tur är kom jag på nånstans i mitten av drömmen att jag drömde.. Ni vet när man gör det? Fortsätter att drömma men samtidigt är medveten om att det bara är en dröm? Usch. Undrar vad Freud skulle säga om detta.

Tisdag 17 februari

"Att beundra är att älska med hjärnan, att älska är att beundra med hjärtat.."

Måndag 16 februari



Idag kontaktade min gamla bästis Maja mig. Vi har inte pratat på typ.. tio år? Lite roligt :) Nu måste jag verkligen ta o plugga lite.. <3

Söndag 15 februari


Mina söta flickor ser väldigt skeptiska ut..

Jodå, jag lever. Har bara haft liiite för mycket för mig den här helgen och nu ligger jag utslagen i soffan och slötittar på tv. Så. Himla. Skönt. Min plan för att komma igenom denna vecka med ett prov, ett muntligt prov och två uppsatser(shitshitshit) är att ta en sak i taget. Det ska nog gå bra.. tror jag .. hmm.. Kanske. Ska iallafall försöka att varken gnälla eller tänka för mycket på saken.

Johnossi igår var faktiskt väldigt bra:) Inte för att jag hade förväntat mig att de skulle vara dåliga, jag hade nog inte direkt några förväntningar alls.. Kom hem rätt sent och somnade omedelbart. Imorse när jag vaknade skyndade jag in mig i duschen eftersom jag försov mig, men när jag kommer in i sovrummet igen märker jag att min väckarklocka inte ens ringt. Att jag försov mig var bara en dröm.. Jätteskumt. Så jag gick o la mig o sov en stund till..

Fredag 13 februari

Otursdagen nummer ett har gått ganska smärtfritt förbi, men än är dagen inte slut så nåt djävulskap ska man säkert råka ut för.. Jag, Alexandra & Rebecka har just bokat flyg & hotell till London!! Torsdag 21 maj åker vi dit och kommer hem måndagen därefter. Drygt 2000 kr allt som allt :D LOVELY ♥♥♥ Nu sitter jag och Alex & är alldeles utmattade efter allt letande i hotelldjungeln. It's a jungle out there... (Lipstick Jungle, huh?)

Om typ tjugo minuter ska jag möta upp Rebecca & Miriam för en kvällsfika innan jag ska dra hem o soova inför jobbet imorn. Mys. Härliga underbara fredag, fast de är fredag den trettonde... <3

18 karat gold


Nu är det ju så att Alexandra har dragit med mig på en Johnossispelning på lördag. Att jag aldrig hört bandets namn, än mindre deras musik skulle nog för de flesta som går på södra klassas som pinsamt. Men men, jag erkänner att när det kommer till musik så har jag inte världens koll. Jag gillar det jag gillar o nöjer mig med det. Denna låt lär jag få lyssna på några gånger innan jag verkligen.. eh.. uppskattar den. Alltså, den är ju bra, men jag ♥ disney. ;)

Torsdag 12 februari

Det börjar kännas lite mindre stressigt nu. En vecka kvar bara så är jag klar med spanskaprov, geografiuppsats, idrottsuppsats och engelskt muntligt prov. Och så är det lov. Härligt underbart. I Matteprovet idag gick bra:) Nu ska jag ta o träna ikväll och sen bara ligga i min säng o titta på tv.. har inte tittat på tv sen förra veckan! Helt sjukt. Först ska jag ta o leta lite mer information om ortorexi, som min idrottsuppsats ska handla om.. gonatt..<3

Onsdag 11 februari

Emil tog finfina bylinebilder på oss igår. Men fotografen glömde att redigera bilden på sig själv? Vadan detta? Tidningen kommer bli vääldigt bra.


Erik- reporter

Erik- Politisk chefredaktör

Richard- Tecknare+ Reporter

Axel- Administrationsansvarig

Mooah- Redaktionschef

Elin- Kulturansvarig

Jag älskar de seriösa titlarna med det sjukt oseriösa arbetet.


Tisdag 10 februari



Äntligen hemma efter barnvaktandet.. Detta har jag ägnat eftermiddagen åt. Mer uppdateringar kommer imorn...<3

Accidental babies

"I know I make you cry.. I know sometimes you wanna die, but do you really feel alive without me?"


Aaaw

Victory & Joe är tillsammans igen.. Åh så gulligt. Nu har jag bara två avsnitt kvar innan ett långt uppehåll:( Jag vill inte ens titta på dem.. vad ska jag kolla på för serie efter det liksom?

Hmm. Måste försöka organisera upp min vecka lite.
Tis- Plugga matte & engelska på håltimmen! Barnvakt 15-22...plugga samhäll när ungarna somnat.
Ons- Samläxförhör. Klipptid hos Therese efter skolan. Plugga matte som en galning typ 18-framåt. Juste, skriv notis till Israel/Palestinatidningen.. typ, innan mattepluggandet? OCH SKIT, STOR spanskaläxa till på tor.
Tor- MATTEPROV.. Spanskaläxförhör! Träning på kvällen..
Fre- Träffa folk från klassen efter skolan :)
Lör- JOBBA! 9-16.. Nån spelning med Alex på kvällen.
Sön-JOBBA! 9-16. Hem o dö. O juste, spanskaprov på tis.. börja plugga.. :/

 Någon som förstår att detta inte är världens roligaste vecka för mig? :O

Måndag 9 februari

Igår svarade jag på MP Games mail. Om det funkar att jag jobbar fyra veckor istället för fem i sommar så blir det grönan iår igen :D Helt underbart roligt!! Och nu kommer man ju jobba andra året också, så då blir det att vara rastis och grejer, skitkul!

Dagen har flutit på bra, känns som om alla fortfarande är inne i en riktigt vintertrötthet, men börjar långsamt vakna till liv. Klassen hade samlat in pengar så imorse gick jag och köpte två mazariner(varför just mazariner är en historia i sig) och en bukett blommor som vi överlämnade till vår samhällskunskapslärare på lektionen. Han blev väldigt rörd. Allt detta för att han är helt fantastiskt bra lärare och ska få pris av kungen :D



Från skolans hemsida:
Jörgen Lundberg, lärare i psykologi och samhällskunskap på Södra Latin har tilldelats Kungliga Vitterhetsakademiens pris på 25 000kr för berömvärd lärargärning inom skolväsendet.

Prismotivering: ... " för att Du med engagemang för psykologiämnet har breddat dess tillämpning, haft stor framgång i arbetet med utslagna elever och har utvecklat gymnasiekurser i mänskliga rättigheter och i kriminologi."

Vi är de "utslagna eleverna" I guess.. ;)


I want to breath the air I did before you went


Åh:) Laddar ner de senaste tre avsnitten av Listick Jungle.. Men det tar sån tid!

Söndag 8 februari


Hohohoo.. Jag har jobbat hela dagen. Det betyder att jag egentligen bara vill lägga mig i en grotta nånstans på antarktis (i en varm isbjörnspäls helst) och sova till maj. Slutet av maj helst. Går det att ordna? Snälla..?

Lördag 7 februari

Disigt är bara förnamnet. USCH. Inte alls mysigt detta. Man vill bara rulla in i en stor, varm filt och dricka varm choklad. Mums. Varm choklad.. Det ska jag ta o göra. Gott.

Igår efter skolan träffade jag flickorna och fikade. När vi gjort det kom vi på den fantastiska idén att äta tacos tillsammans, så efter handling gick vi hem till mig och genom extremt teamwork fixade maten. Lite senare på kvällen drog jag & Rebecca till Sebastian i Hallonbergen på fest. Det var trevligt. Kvällen slutade med att jag, Hampus & Fred promenerade hem till Fred och tittade på film. Imorse skulle det bli pannkakor men jag hann knappt äta några :/ Istället åkte jag till Alexandra och övertalade henne till att göra pannkakor as well. GOTT. Nuuu är jag äntligen hemma i Nacka efter att ha köpt finfina kläder :D Det ska man ha på sig ikväll.. Ska träffa Carro, Ida & Basse och dra på nån fest i närheten. Det blir nog roligt.  Det där var det senaste dygnet i en extremt förkortad version. <3

Fredag 6 februari

Ibland blir man förvånad när man märker att man inte märkt. Har du tänkt på det?

Nu ska jag iväg och fika med Rebecca, Julia, Sofia & Sofia. Lär bli väldigt mysigt.. semlor..<3

Freuds cigarrer



Teatern vi såg var väldigt speciell men samtidigt humoristisk. Skitkul att göra grejer med klassen:) Nu ska jag titta på ett avsnitt av Lipstick Jungle, är snart klar med andra säsongen, och sen soova. Min kropp har fortfarande inte helt återhämtat sig från all skidåkning. Tjoohoo.. God natt. <3

Torsdag 5 januari

Okej jag lever igen! Dagen i Romme igår var helt galet kul :D Fast jag har haft galen träningsvärk i hela kroppen idag.. Idag på svenskan höll jag mitt tal också! Så himla skönt att ha det avklarat. Nu känns allt så väldigt mycket bättre. Snart är det ju lov också! Känner mig otroligt positiv idag. Hmm.. Nu ska jag strax på teater med lite folk från klassen. Det blir mys. Hinner inte skriva så mycket mer för nu måste jag rusa. Men ja, har ni märkt att livet är väldigt bra ibland? <3

Om exakt 8 månader fyller jag 18... Tjoohoo :D

Onsdag 4 februari

Moa sover.. Eller skriver svenskatal. Your choice.

Tisdag 3 februari

Artikeln är i princip färdig och på historialektionen idag fick vi tillbaka vårt imperialistarbete, MVG! :D Min dag är gjord. Även om den version de betygsatt var en av de äldre och vi hittade massa fel i arbetet så gick det ju ändå bra. Men skit att vi lämnade in fel version.

Just nu har jag en låång håltimme innan sista lektionen i engelska som börjar om 40 minuter.. Efter det ska jag träffa Miriam som just nu håller på att färga håret och sen skulle vi möta Becca, lovely. Jag är inte barnvakt i eftermiddag eftersom de var sjuka så därför ska jag ta tillfället att prova yoga.. har ingen aning om vad jag kommer tycka om det men nya saker är alltid spännande.. Imorgon är det Romme som gäller.. TJOHOO :D

Måndag 2 februari


Så himla gulligt...

Den här dagen har gått otroligt härligt fort. Nu när jag kommit hem har jag bara legat och latat mig i min sköna säng och tittat på lite serier. Nu måste jag skriva artikeln. På en gång. Inte skjuta upp det. Nu.

Planering

Den här veckan känns lite bättre än förra.. Men det krävs fortfarande en del planering. Jag HATAR att vi har så mycket läxor, som vi dessutom får veckan innan. Skit. Jag ska försöka vara lite ambitiös nu..

Måndag: Engelskaläxa! Kriminologiläxa!
Tisdag: Skrivit klart artikel om 6-dagarskriget. Barnvakt? Träning :)
Onsdag: Romme :D
Torsdag: Spanskaläxa.. Svenskatal! Teater?
Fredag: Samhällsläxa! Träna träna :)
Lördag: Jobba 09.00-16.00
Söndag: Hääärligt, inget planerat.

Känns som jag missat hälften. Men det låter väl ok. Hmmpf.

A star so bright, you blind me..


Vad tycker vi om den här måndagen egentligen? Förutom det faktum att jag känner mig attraktiv(?) verkar jag vara okoncentrerad och lättirriterad. Ska verkligen försöka att inte framhäva de sidorna... Mina vänner är inte ärliga heller :O Vad har jag gjort för att förtjäna detta?

Söndag 1 februari

Så nu vänder det verkligen. Om två månader är det vår och två månader kvar till sommaren. Är det inte helt fantastiskt? Anledningen till att jag känner mig så fruktansvärt positiv är nog att jag är ledig! Lyckades byta pass med Louise så jag är ledig idag och hon nästa lördag då jag tar hennes pass. Det var ett fruktansvärt bra byte även om man får ob på söndagar.

Gårdagen var väldigt lyckad:D Många jag kände, men sen också en väldigt massa folk från Östra man aldrig sett förut så det var väl en bra blandning. Nu ska jag fortsätta titta på Lipstick Jungle (är mitt i säsong två) och sen fundera lite på mitt svenskatal.. <3

RSS 2.0